Search

Specijal javne nabavke: funkcionalnost i sadržaj

Sigurno sprovođenje postupaka javnih nabavki

Provereni sistem „Specijal Javne nabavke“ Vam obezbeđuje kompletan softver sa svim propisima i neophodnim pravnim dokumentima, dostupnost za pravne konsultacije, automatsko obaveštavanje o svim novinama iz oblasti JN kao i štampano stručno izdanje – „Bilten Javnih nabavki“.

Funkcije

Sveobuhvatna baza propisa

Propisi iz oblasti javnih nabavki su posebno izdvojeni kako bi korisnici što jednostavnije pristupili istim. Na jednom mestu nalazi se važeći Zakon o javnim nabavkama, uredbe, pravilnici, odluke i drugi podzakonski akti koji su najuže vezani za oblasti javnih nabavki.

Specijal Javne nabavke sadrži i Kompletnu bazu svih važećih i nevažećih propisa  – pogledajte celokupnu bazu

Propisi Alarm

Jedinstveni servis koji Vas pravovremeno obaveštava o svakoj izmeni Zakona o javnim nabavkama i drugih propisa iz oblasti, kao i o novim propisima, novim službenim mišljenjima, uputstvima, objašnjenjima Uprave za javne nabavke, odlukama i stavovima Republičke komisije, komentarima ili modelima akata za sprovođenje javnih nabavki. Pored obaveštenja o novinama iz oblasti javnih nabavki, možete dobijati i obaveštenja iz svih drugih oblasti prava.

Službena mišljenja, stavovi, uputstva nadležnih organa

Načelni stavovi Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i stavovi iz odluka zauzeti u pojedinačnim slučajevima; zvanična mišljenja, objašnjenja i uputstva Kancelarije, odnosno Uprave za javne nabavke; stavovi iz pojedinačnih odluka Upravnih i drugih sudova koji se odnose na oblast javnih nabavki; mišljenja i objašnjenja Komisije za zaštitu konkurencije… Pogledajte i sudsku praksu i službena mišljenja iz ostalih oblasti. U okviru Specijala javnih nabavki dobijate i odluke, stavove, mišljenja, uputstva i iz drugih oblasti prava.

Modeli akata i obrasci

Modeli-obrasci

Faze postupka:

 • Sprečavanje korupcije i sukoba interesa
 • Pokretanje postupka
 • Otvaranje ponuda
 • Pregovaranje
 • Dodela ugovora
 • Obustava postupka
 • Zaštita prava
Model se može preuzeti iz programa i snimiti bilo gde na računaru uz pomoć opcije Preuzmi koja je sastavni deo radnog panela svakog otvorenog modela. Ovim je omogućeno da sami izvršite prilagođavanje ponuđenog modela i popunite isti. Takođe, preuzeti dokument možete štampati, prilagođavati ćiriličnom ili latiničnom pismu ili vršiti pretragu po ključnoj reči u okviru istog. Pogledajte modele akata i obrasce iz drugih oblasti prava.

Ažuriranje

Ažuriranje se vrši na dnevnom nivou, svakim ulaskom u program pristupate uvek ažurnim podacima sa uključenim izmenama i prečišćenim propisima, novim službenim mišljenjima i modelima kako iz oblasti javnih nabavki, tako i iz celokupnog ostalog zakonodavstva.

Pretraga – kako do željenog akta?

Pretraga po svim aktima vezanih za javne nabavke, propisima, službenim mišljenjima, modelima, komentarima, odgovorima na najčešća pitanja, kao i po ključnoj reči Moguće je izvršiti pretragu i prema organu koji je usvojio mišljenje ili doneo odluku: Kancelarija, odnosno Uprava za javne nabavke, Republička komisija, Komisija za zaštitu konkurencije. Kod pretrage modela akata za sprovođenje postupka javne nabavke, moguće je izabrati konkretnu fazu postupka i tako doći do željenog modela. Pogledajte pretragu celokupne baze Propis Soft-a

Korisnička baza

Svi propisi, sudska praksa, službena mišljenja i modeli, u radnom panelu imaju opciju Dodaj dokument u korisničku bazu (predstavljen simbolom zvezdice na desnom kraju).

Odabirom ove opcije praktično imate svoju prečicu u posebnom delu programa koja se zove Korisnička baza u okviru koje su Vaši najčešće korišćeni propisi.

Ovom opcijom su obuhvaćeni svi zakoni, sudska praksa, službena mišljenja i modeli pravnih akata.

Svi akti koje najčešće koristite – dostupni u tri klika!

Pristup bilo kad, bilo gde

Pristup programu „Specijal Javne nabavke“ omogućen je sa bilo kog računara, odnosno uređaja koji ima pristup internetu i sa bilo koje lokacije.

Podrška

Obezbeđena podrška za svakog korisnika, kroz mogućnost konsultacija sa našim timom u vezi sa nedoumicama i specifičnim situacijama oko sprovođenja javnih nabavki, odnosno kroz uputstva članova naše tehničke podrške za pravilnu primenu programa.

Članovi naše pravne redakcije, kako bi korisnicima omogućili zakonitu i laku primenu propisa, svakodnevno:

 • prate objavljivanje novih propisa, vrše obradu, prečišćavanje i unos propisa u bazu;
 • prate novu sudsku praksu i službena mišljenja, vrše izbor, obradu i unos prakse i mišljenja u bazu;
 • vrše izradu i usklađivanje modela akata u skladu sa novim propisima;
 • pišu stručne komentare, prikaze novih propisa i njihovih izmena, napomene radi lakše primene propisa;
 • daju konsultacije u vezi sa primenom propisa, upućuju na propis ili njegovu odredbu, sudsku praksu ili službeno mišljenju koje je korisniku potrebno u konkretnom slučaju,
 • svakodnevno sarađuju sa istaknutim pravnicima, sudijama, advokatima, tužiocima…

Konsultacije, podrška i drugi načini pružanja pomoći korisnicima podrazumevaju upućivanje na sadržaj naših proizvoda: propis koji reguliše konkretnu situaciju, odnosno na odredbu koja reguliše pravo ili obavezu od značaja za Vas; usmerenje na sudsku praksu, odnosno odluku, stav, zaključak suda ili službeno mišljenje ministarstva ili drugog organa kojim je dato tumačenje nejasnih odredaba zakona ili drugog propisa, kao i upućivanje na konkretan model ugovora, podneska ili drugog akta koji Vam je potreban u konkretnom slučaju, a ne podrazumevaju usluge, odnosno pravnu pomoć koju vrši advokatura i nadležni organi u smislu Ustava, Zakona o advokaturi, Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i drugih važećih propisa.

Prednosti – šta dobijate samo kod nas?

Već navedena specijalizovanost Redakcije, saradnja sa stručnjacima, i svakodnevno praćenje svih pravnih novina donosi korisniku:

 • sigurnost u primeni propisa,
 • informisanost o novim propisima, novim stavovima sudova, službenim mišljenjima…,
 • rešenja nedoumica i specifičnih situacija oko primene propisa.

Imate pitanje?

Pozovite nas

Propis Soft Online

Časopisi i webinari