• Home
  • Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Pitanja u vezi naručivanja proizvoda

Kako da odaberem paket?

U skladu sa Vašim potrebama i našim iskustvom u ponudi su više specijalizovanih izdanja i namenski oformljenh paketa koje možete pogledati preko linka http://profisistem.com/proizvodi/preporuceno-po-profesiji/

Pored toga možete se obratiti za dodatne informacije i pomoć prilikom odabira
http://profisistem.com/kontakt/

Kako se naručuje?

Naručivanje se vrši dostavljenjem potpisane narudžbenice na jedan od načina:

  • na e-mail: prodaja@profisistem.rs
  • fax: 026 642 500
  • redovnom poštom na adresu: Mostarska 104, 11300 Smederevo

Naručivanje pojedinačnih štampanih izdanja vrši se avansnom uplatom. Isporuka se zatim vrši redovnom poštom na adresu korisnika.

Rok i način isporuke?

Rok za isporuku je 2 dana redovnom poštom. Korisniku je obezbeđena korisnička i tehnička podrška prilikom aktiviranja proizvoda i tokom trajanja pretplate.

Način plaćanja?

Plaćanje se vrši na osnovu dostavljene fakture, na račun Profi Sistem Com-a u roku koji je u narudžbenici naveden. Navedeno se ne odnosi za pojedinačna štampana izdanja gde se plaćanje vrši avasno na osnovu dostavljenog predračuna.

Opšta pitanja u vezi proizvoda

Kako da po prijemu paketa osposobim program i započnem korišćenje programa?

Po prijemu paketa možete samostalno pristupiti instalaciji programa ukoliko se radi o programu čiju instalaciju dostavljamo na disku i potom se javiti tehničkoj podršci za aktivacioni kod. Ukoliko se radi o online verziji uputstvo o aktivaciji licence se nalazi na poleđini kartice koja se dostavlja u paketu. Tehnička podrška stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći oko instalacije i aktivacije te nam se možete obratiti odmah po prijemu paketa kako bi ste dobili sve potrebne informacije.

Da li je neophodna internet konekcija za rad u programu?

Internet konekcija je obavezna stavka kada su u pitanju Propis Soft Online verzije programa. Što se tiče ostalih programa iz naše ponude, internet konekcija nije obavezna ali je poželjna radi lakšeg ažuriranja korisnih podataka koji se nalaze u programu.

Zamenio sam računar i samim tim izgubio program. Kako da nastavim sa radom u programu?

U ovakvim situacijama je najbolje da nam se obratite slanjem dopisa na podrska@profisistem.rs . U dopisu je neophodno da objasnite nastalu situaciju i naznačite o kom programu se radi (ukoliko koristite više naših proizvoda), nakon čega će Vas kontaktirati lice iz tehničke podrške i pomoći Vam.

Kako da ažuriram podatke u programu ukoliko nemam pristup internetu?

Za potrebe instalacione verzije programa Propis Soft mesečno dostavljamo dopunu podataka u vidu DVD diska. Kada je u pitanju program Profi obračun kamata podatke unosite ručno a na Vaš zahtev dostavljamo novoobjavljene stope putem elektronske pošte.

Stigao mi je oštećen cd/dvd?

Neophodno je da o tome obavestite službu tehničke podrške i novi cd/dvd će Vam stići u najkraćem roku.

Propis Soft Online

Čemu služi kartica i kako se koristi?

Kartica sadrži neophodne podatke za pristup programu: korisničko ime i lozinku. Kada otvorite stranicu za logovanje neophodno je da prekucate pomenute podatke. Ukoliko se logujete sa svog privatnog računara ove podatke možete sačuvati a karticu potom odložiti. Preporučujemo da je sačuvate ili da je nosite u novčaniku kako bi ste mogli da se ulogujete bilo gde da se nađete a da ne morate da pamtite ili dodatno zapisujete pristupne podatke.

Da li je moguće ulogovati se sa još nekog računara?

Prednost online licence je da niste ograničeni na korišćenje programa samo sa jednog računara. Možete se logovati sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu (laptop, tablet, mobilni telefon itd.). Nije moguće istovremeno korišćenje programa na dva ili više računara.

Čemu služi opcija Propisi Alarm?

Radi se o veoma korisnoj opciji za praćenje svih izmena onih zakona koji su od važnosti za korisnika.

Kako da pronađem najnovije izmene koje sam dobio kao obaveštenje u mejlu?

Sve što je navedeno u mejl obaveštenju nalazi se na naslovnoj strani u okviru rubrike Propisi Alarm i istaknuto je crvenom bojom.

U okviru paketa sam dobio pravne konsultacije. Kako da pošaljem pitanje?

Najbolji način da pošaljete svoje pravno pitanje je direktno iz programa putem opcije “Korisnička podrška” uz obavezan odabir podopcije “Konsultacije”.

Profi Obračun Kamata

Koju metodu (konformna/prosta) odabrati u obračunu a koja je u skladu sa zakonom?

U našem programu imate automatski odabir metode u odnosu na unete podatke (zaduženja i uplate) a sve u skladu sa važećim propisima i praksom u tom periodu. I pored toga obeležene metode se mogu promeniti.

Kako da odštampam / izvezem svoj obračun?

Ova opcija se nalazi u okviru trećeg koraka obračuna “Snimanje i štampa”, u vidu opcije Štampaj/Izvezi nakon čega je potrebno odabrati “print” ili “export” tj. štampu ili izvoz dokumenta.

Da li je moguće obračunati po stopi koje ne pripadaju nijednoj vašoj tabeli iz programa?

Da, moguće je. Pomoću opcije “Moje stope” možete kreirati do 10 tabela svojih stopa na dnevnom, mesečnom ili godišnjem nivou i primeniti ih u obračunu “Ugovorna stopa – promenljiva”.

Da li je moguće izmeniti obračun koji sam sačuvao u arhivi?

Arhivirani obračun možete otvoriti duplim klikom iz arhive i izmeniti sve parametre od prvog do trećeg koraka. Kasnije takav obračun možete presnimiti preko već postojećeg ili sačuvati kao novi.

Advokat Lider

Kako da pronađem predmet po poslovnom broju?

Detaljna pretraga predmeta i klijenata po raznim kriterijumima se može obaviti u okviru Napredne pretrage koja se nalazi na početnoj strani, odmah iznad liste predmeta, u vidu tastera u obliku lupe.

Kako da učitam svoje modele sa računara za određeni predmet?

Sve dokumente u svim podržanim formatima možete prevući direktno u predmet, učitati u program preko opcije “Dokumenti” – otvori sa računara ili kopirati i nalepiti u predmet.

Kako da napravim i odštampam račun za određeni honorar?

Potrebno je da otvorite rubriku Honorari, zatim čekirate željeni honorar i kliknuti na taster račun, gde možete uneti podatke i štampati.

NAŠA SPECIJALIZOVANA REŠENJA IZ OBLASTI PRAVA

PREPORUKE

IMATE PITANJE?

Pišite nam

Pozovite nas

026 644 430

Kliknite na ikonicu iznad kako biste nas pozvali.

Pokrenite čet sa nama

Kliknite na ikonicu iznad kako biste pokrenuli čet prozor u donjem desnom uglu.

NEWSLETTER

Sve najvažnije novosti u vašem elektronskom sandučetu.