Search

Zakon o parničnom postupku sa najnovijim izmenama i dopunama, komentarima i sudskom praksom

Prečišćeni tekst Zakona zaključno sa izmenama i dopunama objavljenim u “Sl. glasniku RS”, br. 55/2014, komentarima izmena i dopuna i aktuelnom sudskom praksom. Autori: Nikola Aleksić, Nenad Jevtić

Zakon o parničnom postupku sa najnovijim izmenama i dopunama, komentarima i sudskom praksom

Autori: dipl. pravnik Nikola Aleksić, dipl. pravnik Nenad Jevtić
Izdavač: Profi Sistem Com d.o.o.

Broj strana: 240
Format: 14,5 x 20,5
Pismo: ćirilica
Povez: Plastificirane korice, mek povez sa prošivanjem

Sadržaj specijalnog izdanja:

U „Službenom glasniku Republike Srbije”, br. 55/2014 objavljen je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, koji je stupio na snagu 31. maja 2014. godine. Obzirom da se radi o najvećim, a ujedno i prvim izmenama i dopunama Zakona izvršenim „redovnim” putem kroz skupštinsku proceduru, to je jasan povod za ovo izdanje.

Novine koje donosi ovaj Zakon su značajne – počev od preciziranja i razrade načela vezanosti parničnog za presudu krivičnog suda, usklađivanja odredaba Zakona sa Ustavom u pogledu pravila da sud sudi u veću, preciziranja  odredaba o punomoćnicima, preko obaveze održavanja ročišta nakon odbacivanja tužbe i izmene odredaba o vanrednim pravnim lekovima, sve do prelaznih i završnih odredaba koje uređuju postupanje u započetim postupcima.

Cilj ovog izdanja je:

 1. upoznavanje sa novinama koje su donele navedene izmene i dopune, kroz komentare onih članova Zakona koji su pretpeli ove izmene i dopune i praktično rešenje njihovog prikaza u prečišćenom tekstu Zakona,  i
 2. ukazivanje na stavove sudova zauzetih u dosadašnjoj praksi, kroz sentence iz odluka, shvatanja i zaključke Vrhovnog kasacionog suda, apelacionih sudova, Privrednog apelacionog i drugih sudova.

 

Sadržaj izdanja:

 • Važeći (prečišćeni) tekst Zakona zaključno sa izmenama i dopunama objavljenim u “Sl. glasniku RS”, br. 55/2014. Radi lakšeg upoznavanja i prilagođavanja novinama u Zakonu, jasno su naznačene izmenjene odredbe kako u sadržaju ovog izdanja, tako i u prečišćenom tekstu Zakona.
 • Komentari najnovijih izmena i dopuna. Cilj ovih komentara je ukazivanje na razlike u Zakonu pre i posle početka primene najnovijih izmena i dopuna zakona i njihove efekte, odnosno praktične posledice. Upravo iz razloga praktičnosti komentari se nalaze kod članova čije su odredbe menjane.
 • Sudska praksa. Aktuelna sudska praksa koja obuhvata sentence iz odluka sudova, stavove i shvatanja Vrhovnog kasacionog suda, Apelacionih sudova, Privrednog apelacionog suda, kao i Viših sudova.

 

Budite u toku sa aktuelnim promenama parnične procedure

Zakon o parničnom postupku sa najnovijim izmenama i dopunama, komentarima i sudskom praksom

2.300

Po primerku

TRENUTNO NEMAMO NA STANJU

Brz i jednostavan način poručivanja i isporuke

 • Preuzmite narudžbenicu putem dugmeta ispod
 • Odštampajte
 • Popunite, pečatirajte i potpišite
 • Pošaljite nam poštom, faksom ili e-mailom (skenirajte ili fotografišite telefonom), kako bismo imali Vaše podatke za isporuku
 • Isporuku vršimo u roku od dva dana po evidentiranoj uplati
   
   

Imate pitanje?

Pozovite nas

Propis Soft Online

Časopisi i webinari