Advokatska kancelarija

Stručno štampano i elektronsko izdanje namenjeno advokatima, sudijama, tužiocima, drugim pravnicima i svima koji žele da budu u toku sa pravnim aktuelnostima

Časopis “Advokatska kancelarija”- obaveštenje o novoj izdavačkoj šemi

Poštovani,

Zahvaljujemo Vam se na poverenju i podršci svih ovih godina. Tokom više od 8 godina od kako izlazi, trudili smo se da časopis “Advokatska kancelarija” uvek isprati Vaše želje i potrebe. Razvijali smo se i rasli zajedno sa Vama. Tokom ovih godina uz naš zajednički razvoj menjali su se i načini komunikacije.

Drago nam je da možemo da Vas obavestimo da smo razvili novu aplikaciju i da od juna 2022. godine, prelazimo na izmenjenu izdavačku šemu jedinog časopisa namenjenog isključivo Vama advokatima.

Časopis “Advokatska kancelarija” od juna 2022. godine, izlaziće kao online izdanje na povećanom broju strana i sa novim rubrikama. Takođe ćemo zadržati i štampani format. Međutim, umesto dosadašnjeg oblika štampanog formata, on će pored novogodišnje zbirke sudske prakse, izlaziti i više puta u toku godine kao zbir svih najčitanijih tema. Ideja nam je da časopis možete nositi svuda sa sobom i da ga možete čitati u svakoj prilici, na svakom mestu i sa svakog uređaja a da takođe imate i svoje štampano izdanje sa najčitanijim temama tokom godine koje ćete držati u kancelariji.

Cena pretplate za 2022. godinu se neće menjati.

Tokom ovih skoro 8 godina izašlo je 94 broja časopisa, obrađeno preko 450 aktuelnih tema i na njemu je pored naše redakcije radilo preko 90 autora. Trudićemo se da ovaj kvalitet u budućnosti zadržimo i unapredimo.

Srdačan pozdrav i hvala na poverenju

U ime redakcije časopisa “Advokatska kancelarija”

Dipl. prav. Nikola Aleksić, glavni i odgovorni urednik

Časopis Advokatska Kancelarija online unapređenja:

 • Nove aktuelne teme i novi autori:
  – redovni prikazi novih zakona i drugih važnih propisa
  – stručnim komentarima biće pokriven veći broj oblasti prava
  – pored naših sjajnih dosadašnjih autora, angažovani su i novi autori stručnjaci iz specifičnih oblasti

 • 2. Značajno povećan broj strana

 • 3. Nova sudska praksa

 • 4. Više sudske prakse – zbog ograničenja štampanog izdanja objavljivali smo ograničen broj sudskih odluka, dok će u online izdanju biti objavljene praktično zbirke gotovo celokupna najvažnija sudska praksa vezan za određeni pravni pojam

 • 5. Mesečni pregledi najvažnijih odluka Ustavnog suda – u online izdanju biće prikazane sve najvažnije odluke objavljene između 2 broja časopisa

 • 6. Mesečni pregledi najvažnijih odluka i presuda Evropskog suda protiv Srbije

 • 7. Mesečni pregledi najvažnijih odluka i presuda Evropskog suda protiv drugih država – potpuno nova rubrika, jedinstvena u Srbiji!!! – sve najvažnije odluke i presude objavljene između 2 broja časopisa novi su sadržaj našeg i Vašeg časopisa. Redovno ćemo objavljivati praksu protiv država iz okruženja, ali i protiv drugih evropskih država, i to onu koja može biti od značaja i pred sudovima u Srbiji, odnosno onu aktuelne odluke koje u postupcima protiv Srbije nisu donete, a sličan problem postoji i kod nas.

 • 8. Specijalni dodaci – takođe, potpuno nova rubrika. Pojedini brojevi sadržaće i praksu drugih organa, osim sudova, kada se stručni komentari tiču i rada tih organa vezanih za određenu aktuelnu temu (npr. mišljenja ministarstva rada, finansija, trgovine, Republike komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Uprave za javne nabavke, Poreske uprave, Narodne banke Srbije Porevenika za zaštitu informacija od javnog značaja, Zaštitnika građana…).

POLA DECENIJE ČASOPISA „ADVOKATSKA KANCELARIJA“

Zajednička fotografija Profi Sistem Com sa cenjenim zvanicama

BROJKE KOJE SU OBELEŽILE POLA DECENIJE ČASOPISA
„ADVOKATSKA KANCELARIJA“

62 BROJA ČASOPISA
VIŠE OD 80 AUTORA
5 ZBIRKI SUDSKE PRAKSE VRHOVNOG KASACIONOG SUDA
VIŠE OD 2000 PRETPLATNIKA

Ono što se brojevima ne može iskazati jeste ogromna posvećenost, trud, stručnost i znanje koje je uloženo u stvaranje svakog broja časopisa “Advokatska kancelarija“.
Želimo da se zahvalimo svim saradnicima koji su podelili svoje znanje i vreme sa svima nama. Već 5 godina zajedno radimo na cilju da doprinesemo boljem tumačenju zakonske regulative, rešavanju problema i nedoumica koje se javljaju u praktičnoj primeni propisa.

Dopada mi se sadržaj časopisa.
Kako mogu da se pretplatim?

Pogledajte sadržaj poslednjeg broja časopisa

Advokatska kancelarija: broj 99, novembar 2022.

Iz novog broja izdvajamo presudu Evropskog suda za ljudska prava o odgovornosti države zbog nepreduzimanja adekvatnih mera za smanjenje dugotrajnog prekomernog industrijskog zagađenja, što je i kod nas aktuelna tema, s obzirom da smo u svetskom vrhu po zagađenosti već duže vreme.

TEMA BROJA je „Dopunska presuda“, Dušan Živković, sudija, predsednik Osnovnog suda u Ubu – tema broja je dopunska presuda u parničnom postupku, koja na prvi pogled ne izaziva previše nedoumica, ali uzevši u obzir brojnu sudsku praksu o ovoj temi, jasna je njena važnost. U tekstu su obrađeni uslovi za donošenje, nepotpuna presuda, načelo dispozicije, rešenje o povlačenju tužbe, odlučivanje o predlogu za donošenje dopunske presude, predlog za dopunu presude i žalba, odnos međupresude, delimične presude i dopunske presude. Naravno, dati su i primeri iz sudske prakse.

ZA RAZMIŠLJANJE: „Koje procesne manipulacije se čine kod izdavanja prekršajnih naloga?”, dipl. prav. Nenad Jevtić – tema za razmišljanje odnosi se na procesne manipulacije koje se čine kod izdavanja prekršajnih naloga, a tu je reč o kažnjavanju u skraćenom postupku, gde ne bi smelo biti ništa nedorečeno i nejasno.

Pogledajte sadržaj svih prethodnih brojeva časopisa

KOLIKO KOŠTA PRETPLATA NA ČASOPIS
ADVOKATSKA KANCELARIJA?

Godišnja pretplata

Online izdanje 12 mesečnih brojeva
+ poklon 3 izdanja u štampanom obliku u toku pretplatnog perioda

Moguće je odabrati da pretplata kreće od aktuelnog broja ili od nekog ranijeg broja

Besplatna dostava štampanog izdanja

Poručite pojedinačni primerak časopisa

Komplet od 4 zbirke presuda Vrhovnog kasacionog suda

4-zbirke

Zbirka presuda Vrhovnog kasacionog suda iz 2019
Zbirka presuda Vrhovnog kasacionog suda iz 2017
Zbirka presuda Vrhovnog kasacionog suda iz 2015
Zbirka presuda Vrhovnog kasacionog suda iz 2014

Poručite pojedinačni primerak zbirke presuda Vrhovnog kasacionog suda

Zbirka presuda Vrhovnog kasacionog suda iz 2019
Zbirka presuda Vrhovnog kasacionog suda iz 2017
Zbirka presuda Vrhovnog kasacionog suda iz 2015
Zbirka presuda Vrhovnog kasacionog suda iz 2014

Može li se poručiti samo Zbirka sentenci, stavova i zaključaka iz prakse Vrhovnog kasacionog suda?

Naravno. Možete poručiti samo poslednji broj ili bilo koji od prethodnih brojeva od 2014. godine. Ukoliko isti imamo na stanju.

Zbirka sentenci, stavova i zaključaka iz prakse Vrhovnog kasacionog suda u 2018. godini

Štampano, godišnje izdanje Profi Sistem Com-a koje sadrži najznačajnije odluke Vrhovnog kasacionog suda, pravne stavove i zaključke ovog suda donete, odnosno utvrđene u određenoj godini, čiji je izbor izvršen u saradnji sa stručnim saradnicima, sudijama, tužiocima, advokatima…

PREPORUKE

NAŠA SPECIJALIZOVANA REŠENJA IZ OBLASTI PRAVA

IMATE PITANJE?

Pišite nam

Pozovite nas

026 644 430

Kliknite na ikonicu iznad kako biste nas pozvali.

Pokrenite čet sa nama

Kliknite na ikonicu iznad kako biste pokrenuli čet prozor u donjem desnom uglu.

NEWSLETTER

Sve najvažnije novosti u vašem elektronskom sandučetu.