Search

Krivični zakonik sa prikazom i komentarom izmena i dopuna
zaključno sa 2016.

Autor prikaza i komentara: Prof. dr Nedeljko Jovančević, advokat iz Beograda, Glavni i odgovorni urednik „Braniča“

Krivični zakonik sa prikazom i komentarom izmena i dopuna zaključno sa 2016.

Priredila: Redakcija Profi Sistem Com
Izdavač: Profi Sistem Com d.o.o.

Broj strana: 392
Format: 14,5 x 20,5
Pismo: ćirilica
Povez: Plastificirane korice, mek povez sa prošivanjem

Sadržaj specijalnog izdanja:

Povod za ovo izdanje je Zakon o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika („Sl. glasnik RS“, br. 94/2016), koji počinje da se primenjuje od 1. juna 2017. godine, osim izmena koje se odnose na krivična dela protiv privrede i određenih dela protiv službene dužnosti koje se primenjuju od 1. marta 2018. godine.

Najvažnije izmene u Opštem delu odnose se na: delo malog značaja, uslovni otpust, novčanu kaznu, ublažavanje kazne, značenje izraza…

U Posebnom delu izmene se odnose se na: dela protiv života i tela, izmene postojećeg i dodavanje novog dela protiv sloboda i prava čoveka i građanina, uvođenje novog dela protiv polne slobode, izmene dela protiv braka i porodice, imovine, zatim izmene dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, protiv pravosuđa, javnog reda i mira, službene dužnosti, kao i izmene dela protiv čovečnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom. Glava 22 je potpuno rekonstruisana, a data je i nova sistematika krivičnih dela protiv privrede.

Prof. dr Nedeljko Jovančević u komentaru navodi: „Izmene i dopune Krivičnog zakonika 2016. su bile obimne i suštinske i predstavljaju dalje poboljšanje zakonodavnih rešenja započetih 2012. godine.“

Uzimajući u obzir navedeno kroz „Prikaz i komentar izmena i dopuna Krivičnog zakonika“, autor je ukazao na evoluciju KZ sve do najnovijih izmena iz 2016. godine, koje su i povod za ovo izdanje.

SADRŽAJ:

Prikaz sa kratkim komentarom izmena i dopuna Krivičnog zakonika zaključno sa 2016. – Autor: Prof. dr Nedeljko Jovančević. Ukazano je ne samo na značaj najnovijih izmena i dopuna iz 2016. godine, već je prikazan i celokupan pregled prethodnih izmena i dopuna, kako bi čitalac imao kompletnu sliku promena Krivičnog zakonika. Prikazane su izmene i dopune u opštem delu i posebnom delu, sa posebnim osvrtom na izmene krivičnih dela protiv privrede.

Tekst Krivičnog zakonika – prečišćeni tekst sa izmenama objavljenim u „Sl. glasniku RS“, br. 94/2016) koje se primenjuju od 1. juna 2017. godine. Sve izmene i dopune su prikazane već u samom sadržaju izdanja, kao i u tekstu zakona, podebljanim fontom („bold“) i u kurzivu (“italic”) u prečišćenom tekstu zakona, kao i navođenjem brisanih reči i izraza kroz napomene.

Tekst izmena i dopuna koje se primenjuju od 1. marta 2018. godine – S obzirom na odloženu primenu ovih izmena i dopunu, iste su prikazane kao poseban tekst.

Registar pojmova – izrađen pažljivo i detaljno, radi lakšeg korišćenja ovog izdanja i uzimajući u obzir obimnost Krivičnog zakonika i materiju koja je njime propisana.

Krivični zakonik sa prikazom i komentarom izmena i dopuna zaključno sa 2016.

2.530

Po primerku

Brz i jednostavan način poručivanja i isporuke

  • Preuzmite narudžbenicu putem dugmeta ispod
  • Odštampajte
  • Popunite, pečatirajte i potpišite
  • Pošaljite nam poštom, faksom ili e-mailom (skenirajte ili fotografišite telefonom), kako bismo imali Vaše podatke za isporuku
  • Isporuku vršimo u roku od dva dana po evidentiranoj uplati
     
     

Imate pitanje?

Pozovite nas

Propis Soft Online

Časopisi i webinari