Specijal javne nabavke: funkcionalnost i sadržaj

Sigurno sprovođenje postupaka javnih nabavki

Provereni sistem „Specijal Javne nabavke“ Vam obezbeđuje kompletan softver sa svim propisima i neophodnim pravnim dokumentima, dostupnost za pravne konsultacije, automatsko obaveštavanje o svim novinama iz oblasti JN kao i štampano stručno izdanje – „Bilten Javnih nabavki“.

Sveobuhvatna baza propisa

Propisi iz oblasti javnih nabavki su posebno izdvojeni kako bi korisnici što jednostavnije pristupili istim. Na jednom mestu nalazi se važeći Zakon o javnim nabavkama, uredbe, pravilnici, odluke i drugi podzakonski akti koji su najuže vezani za oblasti javnih nabavki.

Specijal Javne nabavke sadrži i Kompletnu bazu svih važećih i nevažećih propisa – pogledajte celokupnu bazu

Propisi Alarm

Jedinstveni servis koji Vas pravovremeno obaveštava o svakoj izmeni Zakona o javnim nabavkama i drugih propisa iz oblasti, kao i o novim propisima, novim službenim mišljenjima, uputstvima, objašnjenjima Uprave za javne nabavke, odlukama i stavovima Republičke komisije, komentarima ili modelima akata za sprovođenje javnih nabavki.

Pored obaveštenja o novinama iz oblasti javnih nabavki, možete dobijati i obaveštenja iz svih drugih oblasti prava.

Službena mišljenja, stavovi, uputstva nadležnih organa

Načelni stavovi Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i stavovi iz odluka zauzeti u pojedinačnim slučajevima; zvanična mišljenja, objašnjenja i uputstva Kancelarije, odnosno Uprave za javne nabavke; stavovi iz pojedinačnih odluka Upravnih i drugih sudova koji se odnose na oblast javnih nabavki; mišljenja i objašnjenja Komisije za zaštitu konkurencije…

Pogledajte i sudsku praksu i službena mišljenja iz ostalih oblasti. U okviru Specijala javnih nabavki dobijate i odluke, stavove, mišljenja, uputstva i iz drugih oblasti prava.

Modeli akata i obrasci

Modeli-obrasci

Faze postupka:

 • Sprečavanje korupcije i sukoba interesa
 • Pokretanje postupka
 • Otvaranje ponuda
 • Pregovaranje
 • Dodela ugovora
 • Obustava postupka
 • Zaštita prava

Model se može preuzeti iz programa i snimiti bilo gde na računaru uz pomoć opcije Preuzmi koja je sastavni deo radnog panela svakog otvorenog modela. Ovim je omogućeno da sami izvršite prilagođavanje ponuđenog modela i popunite isti. Takođe, preuzeti dokument možete štampati, prilagođavati ćiriličnom ili latiničnom pismu ili vršiti pretragu po ključnoj reči u okviru istog.

Pogledajte modele akata i obrasce iz drugih oblasti prava.

Ažuriranje

Ažuriranje se vrši na dnevnom nivou, svakim ulaskom u program pristupate uvek ažurnim podacima sa uključenim izmenama i prečišćenim propisima, novim službenim mišljenjima i modelima kako iz oblasti javnih nabavki, tako i iz celokupnog ostalog zakonodavstva.

Pretraga – kako do željenog akta?

Pretraga po svim aktima vezanih za javne nabavke, propisima, službenim mišljenjima, modelima, komentarima, odgovorima na najčešća pitanja, kao i po ključnoj reči

Moguće je izvršiti pretragu i prema organu koji je usvojio mišljenje ili doneo odluku: Kancelarija, odnosno Uprava za javne nabavke, Republička komisija, Komisija za zaštitu konkurencije.

Kod pretrage modela akata za sprovođenje postupka javne nabavke, moguće je izabrati konkretnu fazu postupka i tako doći do željenog modela.

Pogledajte pretragu celokupne baze Propis Soft-a

Korisnička baza

Svi propisi, sudska praksa, službena mišljenja i modeli, u radnom panelu imaju opciju Dodaj dokument u korisničku bazu (predstavljen simbolom zvezdice na desnom kraju).

Odabirom ove opcije praktično imate svoju prečicu u posebnom delu programa koja se zove Korisnička baza u okviru koje su Vaši najčešće korišćeni propisi.

Ovom opcijom su obuhvaćeni svi zakoni, sudska praksa, službena mišljenja i modeli pravnih akata.

Svi akti koje najčešće koristite – dostupni u tri klika!

Pristup bilo kad, bilo gde

Pristup programu „Specijal Javne nabavke“ omogućen je sa bilo kog računara, odnosno uređaja koji ima pristup internetu i sa bilo koje lokacije.

Podrška

Obezbeđena podrška za svakog korisnika, kroz mogućnost konsultacija sa našim timom u vezi sa nedoumicama i specifičnim situacijama oko sprovođenja javnih nabavki, odnosno kroz uputstva članova naše tehničke podrške za pravilnu primenu programa.

Članovi naše pravne redakcije, kako bi korisnicima omogućili zakonitu i laku primenu propisa, svakodnevno:

 • prate objavljivanje novih propisa, vrše obradu, prečišćavanje i unos propisa u bazu;
 • prate novu sudsku praksu i službena mišljenja, vrše izbor, obradu i unos prakse i mišljenja u bazu;
 • vrše izradu i usklađivanje modela akata u skladu sa novim propisima;
 • pišu stručne komentare, prikaze novih propisa i njihovih izmena, napomene radi lakše primene propisa;
 • daju konsultacije u vezi sa primenom propisa, upućuju na propis ili njegovu odredbu, sudsku praksu ili službeno mišljenju koje je korisniku potrebno u konkretnom slučaju,
 • svakodnevno sarađuju sa istaknutim pravnicima, sudijama, advokatima, tužiocima…

Konsultacije, podrška i drugi načini pružanja pomoći korisnicima podrazumevaju upućivanje na sadržaj naših proizvoda: propis koji reguliše konkretnu situaciju, odnosno na odredbu koja reguliše pravo ili obavezu od značaja za Vas; usmerenje na sudsku praksu, odnosno odluku, stav, zaključak suda ili službeno mišljenje ministarstva ili drugog organa kojim je dato tumačenje nejasnih odredaba zakona ili drugog propisa, kao i upućivanje na konkretan model ugovora, podneska ili drugog akta koji Vam je potreban u konkretnom slučaju, a ne podrazumevaju usluge, odnosno pravnu pomoć koju vrši advokatura i nadležni organi u smislu Ustava, Zakona o advokaturi, Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i drugih važećih propisa.

Prednosti – šta dobijate samo kod nas?

Već navedena specijalizovanost Redakcije, saradnja sa stručnjacima, i svakodnevno praćenje svih pravnih novina donosi korisniku:

 • sigurnost u primeni propisa,
 • informisanost o novim propisima, novim stavovima sudova, službenim mišljenjima…,
 • rešenja nedoumica i specifičnih situacija oko primene propisa.

PREPORUKE

OSTALA SPECIJALIZOVANA REŠENJA IZ OBLASTI PRAVA

IMATE PITANJE?

Pišite nam

Pozovite nas

026 644 430

Kliknite na ikonicu iznad kako biste nas pozvali.

Pokrenite čet sa nama

Kliknite na ikonicu iznad kako biste pokrenuli čet prozor u donjem desnom uglu.

NEWSLETTER

Sve najvažnije novosti u vašem elektronskom sandučetu.