• Početna
  • Aktuelno
  • Zakon o javnim nabavkama („Sl. glasnik RS“, br. 91/2019) sa komentarima novina za praktičnu svakodnevnu primenu

Zakon o javnim nabavkama („Sl. glasnik RS“, br. 91/2019) sa komentarima novina za praktičnu svakodnevnu primenu

Aktuelno

Novi Zakon o javnim nabavkama („Sl. glasnik RS“, br. 91/2019) primenjuje se od 1. jula 2020. godine, i donosi značajne i obimne izmene kako naručioce, tako i ponuđače, odnosno i za javni sektor i za privredu, od kojih su najbitnije smanjenje i pojednostavljivanje postupaka u oblasti javnih nabavki, smanjenje formalnosti i administrativnog opterećenja i na strani naručioca i na strani ponuđača, kao i smanjenje troškova. Ali kao i svaki novi zakon donosi i brojne nedoumice.

Upravo zato je i nastalo ovo izdanje, kao praktični priručnik za svakodnevno korišćenje pri rešavanju svih nedoumica vezanih za novine koje donosi novi Zakon o javnim nabavkama i pomoć u sprovođenju i učešću u postupcima.

Sadržaj izdanja:

Tekst Zakona o javnim nabavkama objavljen u „Sl. glasniku RS“, br. 91/2019.

Komentari novina koje donosi novi Zakon o javnim nabavkama – radi lakšeg upoznavanja sa novinama koje donosi zakon, komentari su dati posle svakog poglavlja zakona, osim kod onih poglavlja kod kojih komentar nije potreban ili čije se odredbe primenjuju od dana pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Stručnim autorskim radom Stevan Radunović, predsednik Udruženja profesionalaca u oblasti javnih nabavki Republike Srbije, sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti

Usled ovakvih okolnosti, a upravo sa željom da Vam što više olakšamo primenu novog zakona, predstavljamo Vam izdanje koje obuhvata tekst Zakona sa komentarima iza svakog poglavlja Zakona, i donosi pojašnjenje svih novina u Zakonu i to kroz sledeću metodologiju:

– detaljno pojašnjenje svih, posebno novih pojmova,
– upoređivanje rešenja starog i novog zakona,
– ukazivanje na probleme kod starog zakonskog rešenja i pojašnjenje novog.

Prilozi koji čine sastavni deo zakona

 

DETALJNIJE


PREPORUKE

IMATE PITANJE?

Pišite nam

Pozovite nas

026 644 430

Kliknite na ikonicu iznad kako biste nas pozvali.

Pokrenite čet sa nama

Kliknite na ikonicu iznad kako biste pokrenuli čet prozor u donjem desnom uglu.

NEWSLETTER

Sve najvažnije novosti u Vašem elektronskom sandučetu.

U VEZI SA OVIM IMAMO I: