88. broj časopisa „Advokatska Kancelarija“ decembar 2021.

Aktuelno

TEMA BROJA je „Stiker na Ustav“, Bojan M. Bjelanović, advokat iz Kruševca, a bavi se nezavisnošću sudstva i sudske vlasti i principima zakonitosti i pravne sigurnosti koji su ugroženi pravnim stavovima VKS.

Citiramo autora: „Principi zakonitosti i pravne sigurnosti, kao temeljni pojmovi na kojima počiva koncepcija vladavine prava su, danas, u velikoj meri ugroženi pravnim stavovima, na kojima se, na žalost, zasniva pravosudni sistem u Srbiji“… „Nema slobodnog sudijskog uverenja, to je utopija, sudija je čovek sklon sugestiji i subjektivnom uticaju prilikom formiranja mišljenja o određenoj pravnoj stvari…“

ZA RAZMIŠLJANJE: „Može li se ugovorom odrediti karakter posebne imovine supružnika?”, dipl. prav. Nenad Jevtić – kao što je to najčešće slučaj povod teme za razmišljanje je jedna presuda, čiji su zaključci u odnosu na konkretan slučaj ispravni, ali se obrazloženjem unosi konfuzija, pogrešno zaključuje i nepotrebno tumači nešto, što u nekom budućem slučaju može biti neosnovano iskorišćeno kao potvrđeni stav.

 

DETALJNIJE O IZDANJU


PREPORUKE

IMATE PITANJE?

Pišite nam

Pozovite nas

026 644 430

Kliknite na ikonicu iznad kako biste nas pozvali.

Pokrenite čet sa nama

Kliknite na ikonicu iznad kako biste pokrenuli čet prozor u donjem desnom uglu.

NEWSLETTER

Sve najvažnije novosti u Vašem elektronskom sandučetu.

U VEZI SA OVIM IMAMO I: